Affischer i Stockholm

Att sätta upp planscher och affischer i Stockholmhar funnit som spridningsteknik och reklamstrategi i många årtionden nu, allt ifrån olika spelningar med mindre kända band till stora händelser som slår upp stort såväl i TV som i andra mer påkostade sammanhang bortser aldrig från vikten av att just sprida sitt budskap och sin reklam genom affischering i Stockholm för att nå ut till alla målgrupper som det bara är möjligt att göra.

När du ska designa en affisch, oavsett om det är för ett mindre evenemang eller för kanske en festival eller liknande där det kommer att befinna sig mer folk är det viktigt att tänka på vilket budskap det är du vill få fram och vilken känsla du vill att åskådaren till affischen ska få när han eller hon kollar på den. Om du ska ha en spelning med exempelvis reggaemusik är det ju en god idé att använda sig av de färger som snabbt kopplas ihop med den musikstilen och därför drar åt sig blickarna och intresset bara genom sina gröna, gula och röda färger. Sedan måste ni ju såklart skriva den information på affischen som ni vill få ut till målgruppen för att de ska förstå vad det hela handlar om. Att designa affischer och planscher idag är absolut inget svårt, åtkomligheten till olika redigeringsprogram i datorer idag gör det smidigt för de flesta att snabbt kunna få fram en snygg och häftig plansch att sätta upp över hela Stockholm.

Dock får man aldrig glömma att kolla upp vilka ställen som faktiskt är lagliga att affischera på i Stockholm idag, eftersom att man vill minska känslan av att det är nedklottrat och skräpigt i vår storstad så har man satt förbud på vissa ställen för affischer och det är därför begränsat till vissa områden och väggar.